Let There be Light!

We designed this home renovation & addition with natural light in mind throughout the entire design process. This home was once dark and divided and it’s now much brighter, more open, with more space to use! We kept the kitchen, living room, and dining room all in their existing locations but opened up each space to each other to let the light flow in.

200 Tomassee Ave - Hi-Res (21 of 44).jpg
200 Tomassee Ave - Hi-Res (4 of 44).jpg
Repose Gray (SW) walls and 50/50 Jacobean & Special Walnut hardwood stain.

Repose Gray (SW) walls and 50/50 Jacobean & Special Walnut hardwood stain.

We incorporated unique details into this kitchen by request of the homeowners and the results are beautiful! Our client found a photo with this accent tile online and Clayton Tile was able to help us find the exact match!

Featuring Monogram appliances and Walker Zanger mosaic tile from Clayton Tile Design.

Featuring Monogram appliances and Walker Zanger mosaic tile from Clayton Tile Design.

200 Tomassee Ave - Hi-Res (19 of 44).jpg

Our homeowners also have a very sweet & large dog that needed a discreet space for her bowls now that they had an open kitchen. What better than to hide the bowls right in the custom kitchen island it self?

Custom island painted Dorian Gray (SW).

Custom island painted Dorian Gray (SW).

We also rearranged the former bedroom spaces for a larger laundry room, new powder room, new staircase to the new second story, and new larger master suite.

Poised Taupe (SW) walls and Landmark Ceramic floor tile from Clayton Tile Design.

Poised Taupe (SW) walls and Landmark Ceramic floor tile from Clayton Tile Design.

Polished nickel hardware and fixtures.

Polished nickel hardware and fixtures.

200 Tomassee Ave - Hi-Res (30 of 44).jpg

On top of all of that we added a large second story for new bedrooms, bathrooms, and bonus space. We added dormers around this addition to bring in the bright natural light on this floor just like in the renovated main floor.

200 Tomassee Ave - Hi-Res (36 of 44).jpg
200 Tomassee Ave - Hi-Res (35 of 44).jpg
200 Tomassee Ave - Hi-Res (39 of 44).jpg
200 Tomassee Ave - Hi-Res (42 of 44).jpg

Finally, we replaced their smaller deck with a larger and more open screened in deck for better use while entertaining in their large backyard!

200 Tomassee Ave - Hi-Res (44 of 44).jpg

What more could you need??

Transforming a Home into a Forever Home

When you think of your dream forever home, what do you imagine? For these homeowners it was a large, open & unique kitchen, open screened deck with a cozy fireplace, nice new master suite, and plenty of space upstairs for the family and guests.

DfD-28.jpg
DfD-32.jpg

Their old house ended where their new kitchen begins. We opened up their main floor, relocated their master suite, added a new kitchen, deck, pantry, laundry, and large garage out back and lifted their roof a bit to give them more space above on the second story.

DfD-20.jpg

We gave them a new, large master suite with open master bathroom layout. This new bathroom features a freestanding tub below a large window, open walk-in shower, and open, large master closet.

Their new living room now is open to their dining room which serves as a threshold to the new large kitchen. We added a small bar behind the kitchen peninsula that divides the kitchen and the dining room spaces, while keeping the flow of view. This serves as an extra conversation placeholder while also giving the dining room a more formal feel apart from the kitchen.

DfD-22.jpg

The kitchen features a beautiful, vaulted ceiling with stained cedar beams. This vaulted ceiling continues from the back of the kitchen out to the new screened-in deck. The only thing dividing the kitchen from the deck is a large, sliding glass door that you can completely open up in the warmer months.

DfD-26.jpg
DfD-38.jpg

We also completely rearranged the upstairs, taking what used to be two small bedrooms with one small bath, and gave them a new guest suite with extra bath and playroom.

This renovation allowed this family to stay in the neighborhood that they loved while giving them the space and quality of home that they desperately needed.